מה מומלץ לאכול כשיש בקע סרעפתי?

תזונה מותאמת וניהול אורח חיים נכון הם חלק מהותי מהטיפול במצב של בקע סרעפתי. אנשים הסובלים מבקע סרעפתי מתמודדים לעיתים קרובות עם תסמינים לא נעימים כמו צרבת או תחושת מלאות אחרי הארוחות. במאמר הבא נשיב על השאלות מה מומלץ לאכול כשיש בקע סרעפתי, ומאילו מאכלים כדאי להימנע?

בקע סרעפתי- סימפטומים נוספים

בקע סרעפתי הוא מצב בו חלק מהקיבה נדחק דרך פתח בסרעפת לכיוון בית החזה. התסמינים שלו כוללים בדרך כלל תחושת צריבה בחזה (צרבת), רפלוקס חומצי, תחושת מלאות מהירה, גיהוקים תכופים ולעיתים קשיים בבליעה. בקע סרעפתי בסימפטומים חמורים יותר עלול לכלול גם כאבים בחזה המזכירים התקף לב או תחושת חנק, והסימפטומים עלולים להחמיר במיוחד אחרי ארוחות גדולות או במקרים של צריכת מזון לא מתאים. לכן, הבנת התסמינים היא הצעד הראשון בניהול נכון של המצב ובבחירת המזונות המתאימים ביותר.

מהם המזונות המומלצים להקלה על התסמינים?

להקלה על בקע סרעפתי בתסמינים שונים, מומלץ לשים דגש על תזונה קלה לעיכול. הנה כמה המלצות:

– ירקות מבושלים: ירקות כמו גזר, ברוקולי וקישואים מבושלים הם קלים לעיכול.

– חלבונים רזים: עוף, דגים ובשר רזה הם מקורות מצוינים לחלבון שאינם מכבידים על הקיבה.

– דגנים מלאים: כמו אורז חום ושיבולת שועל, מסייעים לתהליך העיכול ומפחיתים צרבת.

– פירות שאינם חומציים: בננות ותפוחים מסייעים בהרגעת הקיבה.

מאילו מזונות כדאי להימנע?

– מאכלים שומניים: כמו מזון מטוגן ובשרים שמנים, עלולים להחמיר את התסמינים.

– פירות וירקות חומציים: עגבניות, תפוזים ומזונות חומציים אחרים יכולים להגביר את תחושת הצרבת.

– משקאות מוגזים ואלכוהול: מגבירים את רפלוקס החומציות, תחושת הנפיחות ואי- הנוחות.

– מזונות מתובלים וחריפים: עלולים לגרום לגירוי ולתחושת צריבה.

מתמודדים עם בקע סרעפתי בתסמינים מורכבים ומגוונים ומעוניינים בטיפול שישפר את איכות חייכם? עם למעלה מ-20 שנות ניסיון בכירורגיה כללית וניהול יחידת ניתוחי מערכת העיכול העליונה במרכז הרפואי שיבא תל השומר, ד"ר גולדס מציע טיפול מקיף ומקצועי. בקליניקה הפרטית שלנו תזכו לייעוץ מותאם אישית והנחיות מפורטות על מה מומלץ לאכול כשיש בקע סרעפתי, כדי להקל על התסמינים. פנו אלינו עוד היום לתיאום פגישת ייעוץ.

תחומי עיסוק עיקריים